fbpx
Trainingsmolen

Trainingsmolen Liberty trainingsmolen


De Liberty trainingsmolen is een molen die vooral wordt geplaatst bij handelsstallen, africhtingsstallen en pensionstallen. Dit type trainingsmolen wordt aanbevolen wanneer u vaak wisselende paarden heeft en/of u een stal heeft waarbij de trainingsmolen vele uren per dag zal draaien.

Er zijn enkele standaard types.

415: 4 paarden 15 meter trainingsmolen
515: 5 paarden 15 meter trainingsmolen
618: 6 paarden 18 meter trainingsmolen
620: 6 paarden 20 meter trainingsmolen
820: 8 paarden 20  meter trainingsmolen

* Iedere gewenste afmeting is mogelijk voor uw trainingsmolen.

 

Voor de Liberty trainingsmolen zijn enkele omheiningen ontwikkeld.

Trainingsmolens afbeeldingen

 

 

Product 1
De trainingsmolen van Liberty Equine Products bestaat uit een gegalvaniseerde constructie, Liberty Equine Products kiest voor galvaniseren volgens NEN en ISO 1461 omdat dit de beste conservering is.              
Product 2
De aandrijving van de trainingsmolen zit bovenin de centrale tafel en is afgedekt met een afdekplaat. De trainingsmolen wordt aangedreven door een doordacht en uitgebalanceerd aandrijfsysteem. De motor is gekoppeld aan een reductor door middel van een V-snaar overbrenging. Dit alles is gemonteerd in een centrale tafel met een gelagerde draaikrans en een aandrijf arm. Tevens heeft ieder aandrijving een torsievrije verbinding tussen toren en aandrijving waardoor eventuele klappen opgevangen kunnen worden. Molens groter als 25m. worden aangedreven door een dubbele kettingoverbrenging. Voor de drijfhekken gebruiken wij standaard safety bars (stroom geleidende spijlen). Conform de eisen van het veiligheidscertificaat is iedere molen voorzien van een veiligheidcertificaat.